Fredag 24. sep Kl. 19:15


HVOR: Parkteatret
VARIGHET: 1 time
ARRANGØR: Nonstop Internasjonale Teaterfestival


PRIS: 300,-
SCENEKORT: 210,-
STUDENT: 150,-
BARN: 150,-

Forestillingene starter presis. Dørene til salen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter.

Rabatterte billetter er kun gyldig ved fremvisning av evt. moderasjonsbevis.


Billett

A dance tribute to the art of football

Finnes det en mellomting mellom dans og fotball? Svaret er JA! Her presenteres dans fra en helt ny synsvinkel.  Uttrykket er friskt, morsomt og umiddelbart og egner seg både for danseentusiaster og de som tror de ikke liker dans.

Forestillingen «A Dance Tribute to the Art of Football» tar for seg fotballen som fenomen med dets fysiske rutiner, vold, galskap, estetikk og humor. Forestillingen visker ut skillelinjene mellom fotball og dans, og belyser det de to disiplinenes har til felles: stor underholdningsverdi og et eksplosivt fysisk uttrykk.

I Jo Strømgrens tolkning er fotball svidde gresstuster og svette fotballsokker, ambisiøse amatører og poserende fotballproffer.  Og mellom harde taklinger og seiersrus: heltedyrkning, kameratskap, rivalisering – og utestengning. I fotballen som ellers i klassen, vennegjengen, og samfunnet for øvrig.

”A Dance Tribute to the Art of Football” står uten sidestykke i norsk dans. Etter over 600 forestillinger i 36 land betegnes denne produksjonen ikke bare som en moderne klassiker, men også som den største eksportartikkelen norsk dans har hatt.

Medvirkende 2021
Koreografi: Jo Strømgren
Dansere: Jan Nikolai Wesnes, Mikkel Are Olsenlund, Geir Hytten, Jon Filip Fahlstrøm
Musikk: Jørgen Knudsen / Flügshadel
Scenografi: Stephan Østensen
Kostymer: Jo Strømgren
Lysdesign: Stephen Rolfe
Lyddesign: Lars Årdal
Produksjon: Jo Strømgren Kompani
Støttet av: SPENN.no og Norsk Kulturråd

Jo Strømgren Kompani (JSK) ble stiftet i 1998 og er i dag en av Skandinavias mest stabile frigrupper med stadig økende internasjonal eksponering. Kompaniets 38 produksjoner har turnert i 60 land og rundt 150 forestillinger presenteres a°rlig pa° alt fra nasjonale teatre til alternative friscener verden over. Jo Strømgren har ved siden av sitt arbeid med kompaniet, en omfattende internasjonal virksomhet som freelance koreograf, regissør og dramatiker.