Torsdag 22. sep Kl. 19:00

VARIGHET: Ca. to timer uten pause
ARRANGØR: Nonstop Internasjonale Teaterfestival

SCNENEKORT: 275,-
STUDENT: 200,-
BARN: 200,-

Forestillingene starter presis. Dørene til salen åpner som regel 20 minutter før forestillingens start.

Baren åpner 1 time før forestillingen starter. Vær ute i god tid for å unngå kø.

Blokk til Blokk

Hip hop-forestillingen med Don Martin, Fela og Castro ble en braksuksess på Det Norske Teatret. Nå kommer den endelig til NonStopFestivalen!

En konsertforestilling om å komme dit du er, ikke på grunn av, men til tross for.

Don Martin, Castro og Fela har i lang tid vært markante stemmer i norsk rap. I Groruddalen der de vokste opp ble musikk og personlige sangtekster om identitet født. De har alle på ulikt vis gjort rap til et levebrød, og hiphop har vært et fast holdepunkt hele livet, både musikalsk og sosialt.

Hiphop vokste fram mellom blokkene i Bronx, New York, på 70-tallet. Dette var en eksplosiv subkultur skapt av en undertrykt generasjon minoritetsungdom med svært dårlige levekår. Hiphop-kulturen protesterte mot sosial ulikhet, rasisme, undertrykkelse og urettferdighet, og ga unge mennesker uten en stemme mulighet til å fortelle sin historie og bli hørt.

I forestillinga forteller Martin, Jonathan (Castro) og Felipa (Fela) sine historier og tar publikum med inn i blokka, bak musikken og tekstene sine. Vi får høre om Groruddalen, Turtles og MTV. Om brorskap om veivalg. Om å miste noen som står en nær. Om Rudolf, Lillebjørn og Joachim. Om de uønskte sin fest. Om å ville være Tupac og Inger Hagerup. Og om å ikke bli bitter, bare bedre.

Dette er en forestilling som angår oss alle, uansett hvor i landet vi bor.

«Blokk til blokk» er produsert av SPKRBOX i samarbeid med Det Norske Teatret. Forestillinga er produsert med støtte fra Norsk Kulturråd, Oslo kommune og FFUK.

Skuespillere: Don Martin, Felipe «Fela» Orellana Castro, Jonathan «Boss» Orellana Castro
Regi/idé/produsent: Cici Henriksen
Dramaturg/med-regi: Hedda Sandvig
Manus: Don Martin, Felipe Orellana Castro, Jonathan Orellana Castro, Cici Henriksen og Hedda Sandvig
Dramaturgi og bearbeiding: Morten Joachim
Scenograf: Even Børsum
Lys/Videodesign: Ola Erik Blæsterdalen
Video/foto: Henrik Berge
Videomateriale: Kristoffer Klunk, Didrik Øverby, John-Erling Holmenes Fredriksen, Waqaz da drone killa
Komponist: Don Martin, Fela, Castro, Tommy Tee
Produsent: Anja Kjærnli
Inspisient: Sofia Knudsen Estifanos

Anmeldelser:

En opplevelse som er større enn en konsert og rikere enn en vanlig forestilling
Aftenposten

Bør bli obligatorisk
Dagsavisen

Fantastisk! Når Castro og Fela forteller om sin storebror Andres er det øyeblikk hvor det er mulig å høre knappenålen falle til gulvet. Det er sjelden å oppleve den type av total stillhet blant et publikum.
Tønsberg blad