Søndag 14. mar Kl. 18:00

VARIGHET: Ca. 90 minutter med pause
ARRANGØR: Brageteatret

UNGDOM (14 - 25 år): 135,-

Forestillingen passer best for ungdom/voksne.

Brageteatret – Skuddsikker vest

Brageteatret inviterer til forestilling og foredrag:

Skuddsikker vest – Yahya Hassans liv og poesi

Vi kommer ikke bort fra at denne teateropplevelsen blir alvorlig og krevende.
Med Yahya Hassans poesi vil vi invitere deg inn i en nådeløs verden med angst, skuddsikker vest og mangel på muligheter.
Men selv om traumene hersker, er det også spor av humor, rosa g-streng, hasj og håp.

Yahya Hassan dukket?opp som en grensesprengende poet på danske Gyldendal forlag som 18-åring. Med en rekke offentlige kontroverser, innleggelser ved psykiatriske institusjoner og tid i fengsel markerte han seg som en sterk og brutal kritiker av både sin egen oppvekst og det danske samfunnet.

28. april 2020?ble dansk-palestinske Yahya Hassan funnet død i sin leilighet, bare 24 år gammel.

På scenen treffer vi Mohammed Aden Ali, Simo Elh Babi og Nils Bendik Henningsen Kvissel

Øvrig kunstnerisk team: Regi: Even Torgan, Dramaturg: Nora Ibrahim,
Videoproduksjon: Galvan Mehidi, Komponist: Jon Fosmark, Stylist: Cathrine Schermann, Kampsportinstruktør: Eskil K. Glitre
Gjendiktet av Julie Stokkendal og Pedro Carmona-Alvarez,

Plakatfoto: Anne Valeur, Forlag: Gyldendal Group Agency

KORT PAUSE

«Alle vil se sjiraffen» – Dan Andersen om Yahya Hassan

Dan Andersen er forfatter og forlagsredaktør, og jobbet med Yahya Hassan om den norske utgaven av Hassans sensasjonelle debutbok.
I kveldens del to, vil Andersen snakke om tiden og klimaet rundt utgivelsen av Yahya Hassan, og forsøke å nyansere bildet av den eksepsjonelle,
unge forfatteren som svært ulike samfunnskrefter trykket til brystet.

Dan Andersen debuterte i 2010 med diktsamlingen Evighetsarbeid og har siden utgitt flere kritikerroste bøker.
Hans siste utgivelse er Flaggtale, en diktsamling om norsk nasjonalisme.