Søndag 26. nov Kl. 19:00


HVOR: Moss Kirke
VARIGHET: 1 time og 10 minutter
ARRANGØR: Det Norske Blåseensemble


PRIS: 275,-
BARN: gratis
MEDLEM: 220,-
(av DNBes venneforening)

Forestillingen starter presis.

Rabatterte billetter er kun gyldig ved fremvisning av moderasjonsbevis.

Kjøpte billetter refunderes ikke.

For rullestolplass kontakt oss på post@mosskulturhus.no


Billett

Deilig er jorden

I skinnet fra levende lys spiller vi klassiske julesanger og tradisjonelle julesalmer. Slik de opprinnelig ble fremført.

Historisk jul
Julens spilleliste har dype røtter. Mange av sangene som år etter år er et musikalsk bakteppe i desember, er svært gamle og bærer mye historie. Det er de historiene Det Norske Blåseensemble ønsker å formidle med kirkekonsertene i førjulstiden. Orkesteret spiller julemusikk og julesalmer fra renessansen og frem til 1800, som Jeg synger julekvad, Mitt hjerte alltid vanker og Deilig er jorden, i tillegg til julekonserter fra barokken.  I hver konsertby deltar også lokale kor. Dette er en stemningsfull konsert med fellessang, et musikalsk pusterom i førjulstiden.

All musikk er arrangert av Blåseensemblets trompetist, Stian Aareskjold.

Medvirkende:
Det Norske Blåseensemble? 
Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter.?

I Stian Aareskjolds versjon
Trompetist i Blåseensemblet, Stian Aareskjold, arrangerer en stor del av musikken som orkesteret fremfører. Han har et eget øre for å omarrangere klassiske mesterverk til ensemblets besetning. I 2022 stod Stian som arrangør for godt over 50 stykker. De ble blant annet fremført under Barokkfest i Trondheim, Messingbonanza, Klassiske favoritter og Bach-Haydn-Bach. Stian skaper unike musikalske opplevelser for orkesteret og for publikum. Hans versjoner gir nytt liv til musikken.