Torsdag 10. feb Kl. 19:00

ARRANGØR: Kryssover Jazzfest Moss

BARN: gratis
MEDLEM: 275,-
(Prisen gjelder medlemmer i DNBe venneforening)
KRYSSOVERPAKKE:
Velg min. 3 konserter, betal kun kr. 200,- pr. konsert!

Forestillingen har en totalkapasitet på 200 personer.
Publikum sitter med ett sete mellom kohortene.
Munnbindpåbud for publikum når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

Forestillingene starter presis. Dørene til salen åpner som regel 20 minutter før forestillingens start.

Baren åpner 1 time før forestillingen starter. Vær ute i god tid for å unngå kø. NB! Det er ikke alkoholservering på denne forestillingen.

Det Norske Blåseensemble med Marius Neset

Det blir fengende rytmer og leken jazz når Det Norske Blåseensemble gjestes av to prisbelønte og bunnsolide navn fra den norske jazzscenen.

Spektakulær saksofonist og komponist
Saksofonist Marius Neset har raskt etablert seg som en av landets mest internasjonalt kjente og anerkjente jazzmusikere. I 2016 var han den eneste europeeren på listen da amerikanske DownBeat kåret de 25 viktigste unge jazzmusikerne for fremtiden. I tillegg til å være en helt spektakulær saksofonist, er Neset en spennende komponist. I musikken tar han vare på den grunnleggende musikalske jazztradisjonen, samtidig som han setter et tydelige særpreg.

Tolket av multitalentet Erlend Skomsvoll
Som en ekstra prikk over i-en er musikken hans for anledningen arrangert av pianist (og tubaist), komponist, dirigent og arrangør, Erlend Skomsvoll, som også vil være spillende leder. Denne konserten kommer til å varme deg i vinterkulda!

Marius Neset
Marius Neset og saksofonen hans har raskt tatt jazz-verdenen med storm. Neset ble født i Bergen i 1985. Sommeren 2002 studerte han ved Berklee College of Music i Boston, før han begynte på Rhythmic Music Conservatory i København. Her mottok han i 2010 et Advanced Postgraduate Diploma i musikk.

Neset har høstet utallige nominasjoner og priser for sine opptredener og utgivelser, inkludert Spellemannprisen for bestillingsverket «Lion» i 2014 og en ECHO-pris i Tyskland for albumet «Snowmelt» i 2017. Han har opptrådt på prestisjetunge arenaer som Molde Internasjonale Jazzfestival, North Sea Jazz Festival, Ronnie Scotts Jazzklubb, Festspillene i Bergen, Vossajazz, Montreal Jazzfestival, San Francisco Jazzfestival, Blues Alley Jazz Club, Kongsberg Jazzfestival, Pori Jazz Festival, Wigmore Hall og London Jazz Festival. Han har delt scenen med jazzartister som Django Bates, JazzKamikaze, Trondheim Jazz Orchestra, Arild Andersen, Marcus Miller, Chick Corea, Ivo Neame, Jim Hart, Petter Eldh, Lionel Loueke og Anton Eger.

Diskografien hans inkluderer nesten et dusin soloalbum, og han blir stadig mer etterspurt som komponist av verk for konserthus. Neset har rukket å opptre i konsertsaler som Kölner Philharmonie, Elbphilharmonie Hamburg, Berliner Philharmonie, LSO St Luke’s og Queen Elizabeth Hall. Han har spilt med en lang rekke anerkjente orkestre, som Oslo Sinfonietta, Philharmonisches Staatsorchester Hamburg, Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra, Staatsorchester Rheinische Philharmonie, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, London Sinfonietta, Bayerische Kammerphilharmonie, Kringkastingsorkesteret (KORK), Stavanger Symfoniorkester, og Bergen Filharmoniske Orkester under Edward Gardner. Han har også jobbet med klassiske musikere som Andreas Brantelid, Ingrid Neset, Leif Ove Andsnes, Michala Petri, Ole Edvard Antonsen, Louisa Tuck, og Vertavokvartetten.

Erlend Skomsvoll
Erlend Skomsvoll er en prisbelønt jazzmusiker – pianist og tubaist, komponist, dirigent og arrangør, som har en stor nysgjerrighet og glede over mange musikalske stilretninger. Han er utdannet ved Jazz-linja, på det som er dagens Institutt for musikk på NTNU. Her ble han i 1998 en sentral figur i gruppa Come Shine, som er kjent for sine fantasifulle og nyskapende tolkinger av jazz-standarder. I 2000 ble han ansatt i Norsk kulturråds aspirantstilling ved Midt-norsk jazzsenter, og har derved fungert som en sentral utøver, dirigent og arrangør for Trondheim Jazzorkester.

Erlend komponerer alt til sitt eget «Skomsvoll Orkester», som ble etablert 1996. Dette ble i 2004 videreført i «Skomsork». Bandet ble nominert til Spellemannsprisen for albumet med samme navn i 2004. I 2014 ga Skomsvoll ut albumet Holberg Variations sammen med Christian Ihle Hadland og 1B1. Her tar strykeorkester sammen med piano for seg Edvard Griegs kjente Holberg Suite i en improvisatorisk lek. Albumet vant Spellemannsprisen i 2014 i klassen klassisk. Skomsvoll fikk også Buddyprisen fra Norsk jazzforum for 2014. Prisen er, i følge jazzforum.no, den høyeste utmerkelsen i det norske jazzmiljøet.

Det Norske Blåseensemble
Det varierte programmet gjør Det Norske Blåseensemble (DNBE) spennende for de fleste musikkelskere. Med røtter tilbake til 1734, kan DNBE skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden.

DNBE blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid. Med lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.