Torsdag 11. feb Kl. 19:00

ARRANGØR: Kryssover Jazzfest Moss

PRIS: 280,- til 350,-

Det Norske Blåseensemble med Marius Neset

Det blir fengende rytmer og moderne jazz når Det Norske Blåseensemble og jazzsaksofonist Marius Neset inviterer hverandre til lekent musikalsk fyrverkeri i klassiske former.

Det Norske Blåseensemble er stolte av å få presentere sitt samarbeid med Marius Neset. Neset er en av Norges mest anerkjente fremadstormende komponister og jazzmusikere, og har både vunnet Spellemannspris og vært nominert til Nordisk råds musikkpris. I 2016 inkluderte magasinet DownBeat ham, som eneste europeer, på sin liste over lovende musikere, 25 for the future, sammen med navn som Kamasi Washington og Kris Davis.

Inspirert av naturen
Neset har i sin karriere som komponist tatt vare på den grunnleggende musikalske jazztradisjonen, samtidig som han har klart å sette sitt særpreg og stått for en fornyelse av sjangeren. I denne konserten er en rekke av verkene inspirert av sanseinntrykk hentet fra naturen, og musikken er gjenkjennbar og moderne på samme tid. Neset har en unik måte å utforske og formidle musikalske opplevelser på, og konserten nyter godt av Neset sine mange internasjonale erfaringer. Underveis vil publikum inviteres med på refleksjoner om musikkens ulike virkemidler. Du får høre spurvens melodiøse sang, diskret vindpust i kontrast til en besluttsom vårdans, og mye mye mer.

Arrangert av Erlend Skomsvoll
For å gjøre kvelden komplett arrangeres musikken av Erlend Skomsvoll, tidligere omtalt som «verdens beste arrangør» av den amerikanske jazzlegenden Chick Corea. Skomsvoll har hele livet hatt en stor nysgjerrighet og glede over mange musikalske stilretninger. Denne gangen er det den moderne jazzen som får seg et velfortjent nytt blikk.

En solid oppfølger til fjorårets suksess
Det Norske Blåseensemble er et fast punkt på programmet til Kryssover Jazzfest Moss, og spiller på festivalen for 3. gang. Denne konserten blir en solid oppfølger til fjorårets suksess sammen med Mathias Eick, da også arrangert av Erlend Skomsvoll. Velkommen til et lekent musikalsk fyrverkeri i klassiske former midt i mørketiden!