Torsdag 11. feb Kl. 20:30

VARIGHET: 2 timer og 30 minutter
ARRANGØR: Kryssover Jazzfest Moss

Dobbelkonsert med Best Western Swing og Babylon Brothers

Det spilles på mange strenger når Best Western Swing åpner showet med jazzifisert dansemusikk fra sørstatene. Deretter tar Babylon Brothers over scenen – et fyrverkeri av et jazzrockband. Dette blir en kveld det garantert kommer til å svinge skikkelig av!

Kl. 20:30 BEST WESTERN SWING

Best Western Swing er fem musikere forent i sin kjærlighet til western swing, hestejazz, bææ-bop og andre rurale uttrykk for jazzifisert dansemusikk fra de amerikanske sørstater (Bob Wills, Spade Cooley, Jimmy Bryant/Speedy West og Hank Garland). I et videre perspektiv kan man kalle det ”instrumental elektrisk americana”.

BWS (som på ingen måte er ortodokse museumsvoktere) er anført av Asle Røe, opprinnelig fra Molde men med tolv år som profesjonell gitarist i Houston, Texas. Med på laget er 60% av Farmers Market; Stian Carstensen på steelgitar og trekkspill, Finn Guttormsen på bass og Jarle Vespestad på trommer, samt gitarist Staffan William-Olsson fra The Real Thing. Antall strenger totalt: 36.

KL. 22:00 BABYLON BROTHERS

Babylon Brothers er et fyrverkeri av et jazzrockband ledet av gitarist Staffan William-Olsson fra The Real Thing, Mezzoforte og Sharp Nine. Med på laget har han Norges ledende trommevirtuos Erik Smith, keyboardist og vokalist Jens Andreas Kleiven samt bassist Tom Erik Antonsen. Musikken er hovedsaklig skrevet av Staffan, og stilistisk ligger det et sted mellom Jeff Beck, Larry Carlton og George Benson.