Lørdag 8. feb
Kl. 21:00


HVOR: Samfunnshuset
VARIGHET: ca. 1 time uten pause
PRIS: 275,-
ARRANGØR: Moss Kulturhus


Billett

Eberson

To generasjoner Eberson har slått seg sammen om et spennende musikalsk samarbeid. Far og datter – Jon og Marte – kommer til Kyssover Jazzfest Moss. 

I dette felles-prosjektet er det Jon som i vesentlig grad har laget akkord-rekkene, mens Marte har laget melodier og tekst. Gjennom ulike låter med melankolsk klangbunn, ispedd aggressive rytme, holder duoen seg i et tekstlig og musikalsk landskap der man gjenkjenner klanger fra både popens og Jazzens verden.  

Jons sterke musikalske merittliste som komponist og gitarist strekker seg tilbake til 70 tallet, fra band som ”Moose Loose, ”Blow Out, og bandet til Radka Toneff, via 80-tallets ”Jon Eberson Group”, ”Jazzpunkensemblet” og en rekke grupper i ulike jazzsammenheng. De siste årene har han gitt ut flere album med Hilde Marie Kjersem og Sigurd Hole. 

Marte var sentral keyboardspiller i ”Highasakite” i nesten fem år, og har turnert verden rundt med bandet, i tillegg til å ha spilt på de største festivaler både i inn- og utland. Hun har i tillegg markert seg godt og tydelig i varierte musikalske landskap, gjennom samarbeid med flere av Norges store musikalske navn innen både jazz og pop, blant andre Martin Halla, Sjur Miljeteig og Hedvig Mollestad. Marte ga også ut soloalbumet «Mad Boy» i 2016. 

Jon Eberson: gitar

Marte Eberson: Piano/vokal

Axel Skalstad: trommer

Gunhild Ramsay Kristoffersen: Synth, keys og vokal

Jo Berger Myhre: bass