Fredag 13. nov Kl. 20:00


HVOR: Parkteatret
VARIGHET: Forventet varighet: 1 time og 10 minutter
ARRANGØR: Moss Kulturhus


PRIS: 295,-


Billett

Hanna Paulsberg Concept

Hanna Paulsberg Concept runder 10 år og feirer med jubileumskonsert på Parkteatret!

Fra Dagbladet, juli 2011:

«Saksofonist og låtskriver Hanna Paulsberg hadde med seg Oscar Grönberg (el-piano), Trygve Waldemar Fiske (bass) og Hans Hulbækmo (trommer), og under en bra besøkt gratiskonsert på den nye Lysthusscenen viste kvartetten betydelige ferdigheter i et modernistisk, melodibasert repertoar med god plass til både intrikate melodiforløp og riff og groover i høyt tempo. (….) Både hun og de tre andre musikerne i kvartetten skåret høyt på god instrumentbeherskelse og ungdommelig fryktløshet i optimistisk forening.»  

Med originalbesetningen intakt – i seg selv verdt en feiring ­­– har Hanna Paulsberg Concept år for år inntatt en stadig mer ruvende posisjon i den norske jazzvirkeligheten. Allerede i 2011 vant bandet den skandinaviske Young Nordic Jazz Comets-konkurransen, og fikk også Trondheim Jazzfestivals talentpris det året. Fire album – «Waltz for Lilli» (2012), «Song for Josia» (2014), «Eastern Smiles» (2016), «Daughter of the Sun» (2018) – og et stort antall konserter i inn- og utland, spesielt i Frankrike, speiler så vel kvartettens kollektive utvikling som de fire medlemmenes individuelle vekst og modning, og nå i jubileumsåret kan publikum regne med å få servert nye låter og velkjent bandrepertoar i skjønn forening. 

Alt har en begynnelse, og Hanna Paulsberg Concept ble til i 2010 som saxofonist/komponist Hanna Paulsbergs eksamensband ved Jazzlinja på NTNU. Siden da har kvartetten vært hovedprosjektet hennes, men ikke uten konkurranse fra virksomheten hennes som hovedmotor i con amore-prosjektet og publikumsfavoritten GURLS, og som frilansmusiker i flere utgaver av Trondheim Jazzorkester. Hun har vært norsk representant i Den Europeiske Kringkastingsunionens ungdomsstorband, har ledet sitt eget bestillingsverkensemble med Bobo Stenson og Laura Jurd i besetningen og er en av musikerne i Anja Lauvdals Joni Mitchell-hyllest. Hun er NTNU-ambassadør, medvirker på plater med bl.a. Espen Rud, og har også rukket å fullføre en mastergrad ved Norges musikkhøgskole. 

Kvartetten har likevel aldri blitt parkert. Da Hanna Paulsberg Concept startet et særdeles vellykket plate- og konsertsamarbeid med den svenske trompeteren Magnus Broo (Atomic m.m.) i 2018, viste den til fulle et band med gnist og glød i behold, til tross for at også Grönberg, Fiske og Hulbækmo er travelt engasjert i andre band og prosjekter. Nå i jubileumsåret dukker Broo, sangeren Elin Rosseland og pianisten Håvard Aufles. Førstnevnte er gjennom mange år vel etablert på øverste vokalhylle i norsk jazz, den andre er en ung, bratt stigende stjerne som har fulgt i kvartettmedlemmenes Jazzlinje-spor 10 år etter.

Det blir altså en forsterket utgave av Hanna Paulsberg Concept som skal møte publikum i Moss, og du kan regne med en minneverdig opplevelse i farvannet der jazztradisjon og jazzframtid møtes i form av vital, eventyrlysten musikk! 

Hans Hulbækmo (Trommer)

Håvard Aufles (synth)

Elin Rosseland (vokal)

Oscar Grönberg (flygel)

Magnus Broo (trompet)

Hanna Paulsberg (saxofon) 

LES MER OM SMITTEVERN OG DITT BESØK I MOSS KULTURHUS HER