Onsdag 12. okt Kl. 19:00

VARIGHET: Ca. 90 min minutter uten pause
ARRANGØR: Moss kulturhus

Forestillingene starter presis. Dørene til salen åpner som regel 20 minutter før forestillingens start.

Baren åpner 1 time før forestillingen starter. Vær ute i god tid for å unngå kø.

Hans-Wilhelm Steinfeld – Ukraina landet på randen

Hans-Wilhelm Steinfeld holder et høyaktuelt foredrag om situasjonen i Ukraina, og i Europa for øvrig. Steinfeld gir en dypere innsikt i krigssituasjonen i Ukraina i 2022, og hva som har ført landet dit det er i dag. Ukraina betyr landet på randen – eller trakten der borte på grensen eller ytterkanten.

For det norske folk er Hans-Wilhelm Steinfeld kjent som en tøff og pågående utenriksreporter, med sin markante bergensdialekt som varemerke. Steinfeld har hatt en ekstraordinær karriere som en av NRKs mest fremtredende utenrikskorrespondenter, og har gjennom mange år formidlet vår tids fremste verdenshistoriske begivenheter i Øst med Norge som publikum.

Steinfeld var ansatt i NRK fra 1976 til 2014. Hans spesialfelt er Russland, hvor han har vært utenrikskorrespondent i 18 år. Steinfeld har også vært NRKs korrespondent på Balkan med sete i Budapest og Beograd.

Gjennom Steinfelds radio- og fjernsynsreportasjer fikk det norske folk et mer nærgående innsyn i Sovjetunionen enn noen gang før. Det var Steinfeld som rapporterte da glasnost-perioden 1989 gikk over i kommunismens sammenbrudd i Øst-Europa, med Berlin-murens fall og Tysklands gjenforening.

Som journalist er Steinfeld blitt spesielt lagt merke til, og han er anerkjent som en journalist av internasjonal kaliber for å ha fått de viktige politiske aktørene i tale. Særlig kjent er hans intervjuer med Mikhail Gorbatsjov, Boris Jeltsin og statsminister Nikolai Rysjkov i perioden 1991–1994.