Onsdag 14. okt Kl. 19:30


HVOR: Samfunnshuset
PRIS: 170,-
ARRANGØR: Østfold Internasjonale Teater


Billett

In Search of Democracy 3.0

For å holde demokratiet reelt og levende må vi endre praksis. De kreative menneskene på gulvet vet hvordan de kan stimulere folk til å komme med små og store forslag, hjertevarmende og overraskende. Flott å oppleve!»
– Teaterkrantz

Kan kunst og teater bidra til byutvikling og økt medbestemmelse? Ja, mener Company New Heroes, som reiser Europa rundt på jakt etter et oppgradert demokrati. I oktober kommer de til Moss med denne interaktive, kritikerroste forestillingen.

In Search of Democracy 3.0 er et undersøkende kunstprosjekt som ser på hvordan lokalt demokrati kan praktiseres i en stadig mer globalisert verden. Høres det komplisert ut? Nederlandske Company New Heroes og regissør Lucas de Man gjør det enkelt! Kompaniet har reist Europa rundt med sitt opplegg og kommer til Moss i forbindelse med byens 300-årsjubileum.

Forestillingen er energisk, humoristisk, visuell, musikalsk og full av historier og dialog. Det hele begynner med en fortelling om demokratiets opphav som nok vil overaske mange, og fortsetter gjennom dagens utfordringer og mot en mulig fremtid.

Med autoritære ledere, algoritmestyrt informasjon, polarisering, pengemakt og voksende mistillit til politikere, kan det internasjonale nyhetsbildet kan være deprimerende lesning.

I Norge er vi så heldige å bo i et land hvor demokratiet har gode kår generelt. Samtidig kan lokalt demokrati preges av avmakt i møte med nasjonale eller globale krav til utviklingen på områder som industri, miljø og byutvikling.

Hvis vi vil fordele makt på en rettferdig måte, må noe endres. Men hva – og hvordan? Company New Heroes leter etter svar i hele Europa – og i Moss.
Les mer her: https://oit.no/produksjon/democracy/

LES MER OM SMITTEVERN OG DITT BESØK I MOSS KULTURHUS HER