Fredag 5. nov Kl. 19:00

STUDENT: 120,-
BARN: 120,-
RAUS: 65,-

ØIT mener at mulighet til deltakelse i demokratiet ikke skal avhenge av lommebokas størrelse. Alle stemmer bør bli hørt. Dersom du ikke har råd til fullprisbilletten, kan du kjøpe en Raus-billett. Ingen dokumentasjon. Ingen spørsmål.

Forestillingene starter presis. Dørene til salen åpner som regel 20 minutter før forestillingens start.

Baren åpner 1 time før forestillingen starter. Vær ute i god tid for å inngå kø.

In Search of Democracy 3.0

En energisk, humoristisk, visuell og musikalsk forestilling – om demokrati!

«Hvis vi vil fordele makt på en rettferdig måte, må noe endres. Men hva – og hvordan?» Det nederlandske kompaniet New Heroes reiser Europa rundt med sitt kunstprosjekt, på jakt etter et oppgradert demokrati. Høsten 2021 kommer de til Drammen, Moss og Fredrikstad med den interaktive, kritikerroste forestillingen som passer for ungdom og voksne.

NB! Fremføres på engelsk, med norsktalende vert.

In Search of Democracy 3.0 består hos ØIT av to deler: Første del var en interaktiv installasjon, der profesjonelle illustratører tegnet folks drømmer for fremtidens by. Andre del er denne forestillingen. Velkommen!

Les mer på

Dette sier pressen:

«For å holde demokratiet reelt og levende må vi endre praksis. De kreative menneskene på scenen vet hvordan de kan stimulere folk til å komme med små og store forslag, hjertevarmende og overraskende. Flott å oppleve!»
Teaterkrantz

«Energien og inspirasjonen som In Search of Democracy bringer med seg, er et veldig kjærkomment tilskudd til rådene fra politiske utvalg med samme tema. Det høres så opplagt ut, men blir dessverre sjelden gjort: Involvér kreative sinn i å utforme nye ideer og sette opp en sosial samtale. ”
Theaterparadijs

Medvirkende og øvrig kreditering:

Kunstnerisk leder og vert: Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden)
Performance og vert: Willy Thomas (ARSENAAL/LAZARUS)
Dramaturg og vert: Sarah Eisa (ARSENAAL/LAZARUS)
Musiker og utøver: Niels Kuiters (Stichting Nieuwe Helden)
Research og kreativ produsent: Jasper van den Berg (Stichting Nieuwe Helden)
Filmregissør: Emma Lesuis (Stichting Nieuwe Helden)
Produksjonsledelse: Kim Eldering (Stichting Nieuwe Helden)
Kurator-produsent: James Moore (Østfold Internasjonale Teater)
Co-produksjon: Atelier 231 (FR), Festival di Terni (IT), Freedom Festival (UK), La Strada Graz (AT), Lieux publics (FR), Norfolk & Norwich Festival (UK), Oerol Festival (NL), Theater op de Markt (BE) and UZ Arts (UK) og Østfold Internasjonale Teater (NO).

Prosjektet er et pilotprosjekt under IN SITU Act og er støttet av EU-programmet Kreativt Europa, samt av Viken Fylkeskommune