Fredag 2. sep Kl. 19:00


HVOR: Parkteatret
VARIGHET: Ca. 90 min minutter uten pause
ARRANGØR: Det Norske Blåseensemble


PRIS: 325,-
BARN: Gratis (med billett)
MEDLEM: 275,-
(Medlemmer av DNBes venneforening)

Forestillingene starter presis. Dørene til salen åpner som regel 20 minutter før forestillingens start.

Baren åpner 1 time før forestillingen starter. Vær ute i god tid for å unngå kø.

Rabatterte billetter er kun gyldig ved fremvisning av evt. moderasjonsbevis.


Billett

Klassiske favoritter med Det Norske Blåseensemble

Velkommen til en konsert der du garantert kan nynne med til alle stykkene – også om du ikke er så kjent med klassisk musikk. 

De største hitene fra den klassiske katalogen
Klassiske favoritter er enkelt og greit de største hitene fra den klassiske katalogen. Her kommer melodier som blomstervalsen fra Nøtteknekkeren, temaet fra Svanesjøen og Can can fra Orpheus som perler på en snor. Kanskje vil noen av titlene i programmet virke ukjente, men melodien vil uansett få deg til å nikke gjenkjennende. Len deg tilbake og nyt en hitparade du sjeldent får på en og samme konsert.

Et rendyrket Det Norske Blåseensemble
Dette er en perfekt anledning for å dyppe tåa i sjangeren for deg som ikke har vært på klassisk konsert før. Det er også en sjelden mulighet til å oppleve et rendyrket Det Norske Blåseensemble uten eksterne solister. Dirigentpinnen vil svinges av rutinerte Rolf Gupta. 

Involverte:  

Rolf Gupta Dirigent
Rolf Gupta er freelance komponist og dirigent. Han har tidligere vært sjefdirigent og kunstnerisk leder for både KORK, Kristiansand Symfoniorkester, Norsk Barokkorkester og Orkester Norden. Gupta er en hyppig gjest ved symfoniorkestre og operahus både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg er han professor i interpretasjon ved Universitetet i Agder. Gupta har mottatt Kritikerprisen to ganger, både som dirigent og komponist. Han er også innehaver av tre Spellemannspriser.

Det Norske Blåseensemble
Med røtter tilbake til 1734, kan Det Norske Blåseensemble skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden. Det Norske Blåseensemble blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid, og får ofte selskap på scenen av unge talenter og lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.