Tirsdag 11. jun Kl. 13:00


HVOR: Samfunnshuset
VARIGHET: 1 time
ARRANGØR: Moss kommuneArrangementet er gratis.

Arrangementet starter presis.

Kaféen åpner 1 time før forestillingen starter. Vi selger drikke og snacks. Medbrakt er ikke tillatt. Vær ute i god tid for å unngå kø.Kunst- og litteratur i renessansens Europa – Kafe 67+

Renessansen varte mellom slutten av 1300-tallet og slutten av 1500-tallet. I denne perioden oppsto renessansen i Italia og bildekunsten og litteraturen som ble til under middelhavssolen fikk en enorm betydning for utviklingen av kunst i hele Europa i århundrene som fulgte. I Norge kom den senere over grensen, men vi ser tendenser til retningen også hos oss. Med bilder av noen av de mest berømte kunstverkene i verdenshistorien og teksteksempler fra de store forfatterne i perioden, tar Arnt Fredheim oss gjennom en reise i farger, skjønnhet, lengsler og filosofi. Navn som Rafael, Leonardo og Michelangelo er selvsagt viktige. Men vi kommer også å se de nordeuropeiske eksemplene i perioden, der former og farger og ikke minst innhold kunne skille seg skarpt fra det som var inspirasjonen for verkene. Albrecht Dürer og Brødrene van Eyck er eksempler på dette. For reiseglade museumsgjengere blir det et gjensyn. For de som ikke kjenner så godt til perioden er det mange gode og spennende historier. Her kan man bare lene seg tilbake og nyte sin kaffe og vaffel. Foredraget krever ingen forkunnskap.

Arnt Fredheim er cand.philol. i kunsthistorie fra universitet i Oslo og Cambridge. Han foreleste i flere år på universitet i Oslo og har blant annet skrevet bøkene Malerier (sammen med Johannes Rød)(Gyldendal 2004) og Steinar Christensens Refsnes frise (Moss 2008).