Søndag 17. okt Kl. 17:00

STUDENT: 120,-
BARN: 120,-

Last Night of the Proms

Moss og Omegn Janitsjar inviterer til «Last Night of the Proms” sammen med musikalteatergruppa A.P.P.L.A.U.S.

I 1895 startet dirigenten Sir Henry Wood de legendariske «Promenadekonsertene» i London. Navnet fikk konsertene fordi publikum i begynnelsen promenerte, eller ruslet rundt, i konsertsalen. Formålet med musikkfestivalen var å kunne gi publikum rimelige klassiske konserter, noe som fremdeles gjenspeiles ved at man kan kjøpe ståplassbilletter til en svært fordelaktig pris. Aller mest kjent er selvfølgelig «Last Night of the Proms» som avslutter den åtte uker lange musikkfesten i et fullsatt Royal Albert Hall. Her spiller hvert år BBC Symphony Orchestra med solister, både varierte og tradisjonelle musikkinnslag, men hvor konserten alltid har sine faste gjengangere i Henry Woods Fantasi over britiske sjømannssanger og Edward Elgars Pomp og prakt marsj nr.1 med allsang på Land of Hope and Glory. Disse blir selvfølgelig også blant innslagene på årets Promskonsert med Moss og Omegn Janitsjar når vi entrer scenen i Samfunnssalen.

Også i år får vi bidrag fra A.P.P.L.A.U.S. som vil fremføre tre numre fra Guys and Dolls akkompagnert av Janitsjar’n. Musikalen fra 1950 ble skrevet av Frank Loesser, som stod for både tekst og musikk. Vi får her et møte mellom de mest hardbarkede gamblerne i New York og Frelsesarméen. A.P.P.L.A.U.S. vil også bidra i konsertens tradisjonelle avslutningsnumre.

Konsertens dirigent og konferansier er Tom Simensen, som praktisk talt vokste opp i «Janitsjar’n». Han studerte ved Norges Musikkhøgskole og har siden 1990 spilt i Marinemusikken i Horten, i tillegg til en utstrakt virksomhet som freelance-musiker og fløytelærer. Simensen deler jobben som dirigent for Moss og Omegn Janitsjar med Erlend Tunestveit.

Moss og Omegn Janitsjar

Ble stiftet 17. mai 2000 som et resultat av sammenslåing av Moss Janitsjarorkester og Moss og Omegn Ungdomskorps. Vi er i dag ca 35 aktive utøvere. Som en årlig tradisjon deltar MOJ i NM Janitsjar i Trondheim, et arrangement som samler korpsentusiaster fra hele landet, og hele byen er fylt med musikk! Korpset har hatt som tradisjon å arrangere julekonsert sammen med Samspillbandet, et Dissimilis-band. Vi håper dette kan la seg gjennomføre i år også. En konsert det er verd å få med seg. 17. mai er vi å se i Moss’s gater fra tidlig morgen med spilling for Moss Roklubb i kanalen, flaggheising ved Rådhuset, barnetog og vi avslutter dagen med festkonsert i Paviljongen.

A.P.P.L.A.U.S.

Står for Arbeidsomme. Positive. Produktive. Livlige. Aktive. Ungdoms-skuespillere! A.P.P.L.A.U.S. er kulturskolens musikteatergruppe som hvert år fremfører en stor musikalproduksjon. Etter at Håkon Sæter dannet gruppen i 2000 har titusener av publikummere latt seg imponere av talentfull ungdom. Hvert år kommer det nye talenter med, gjennom audition.