Lørdag 28. jan Kl. 18:00

SCENEKORT: 100,-

Anbefalt aldersgrense: 12 år

Forestillingene starter presis.

Barene åpner 1 time før forestillingen starter. Vi selger drikke og snacks. Medbrakt er ikke tillatt. Vær ute i god tid for å inngå kø.

Det er ubetjent garderobe i foaje.

Rabatterte billetter er kun gyldig ved fremvisning av moderasjonsbevis.

Kjøpte billetter refunderes ikke.

For rullestolplass kontakt oss på post@mosskulturhus.no

Lillebjørn

Møt Utbrent Stjerne. Ungdomsskoleelev. Krangler med far, liker ikke ris, syns matte er vanskelig. Ensom, smart, syns de andre i klassen er dust. Snakker bare med Kevin. Så en dag begynner Stjernestøv i klassen, og alt forandrer seg. En teaterforestilling skrevet av ungdom, spilt av ungdom, for ungdom.

Moss kulturskoles ungdomsgruppe (Teaterskolen 3) presenterer et nyskrevet verk av Vilde Røgeberg. Lillebjørn er en poetisk, morsom, sår og sterk tekst som berører vanskelige temaer. Utbrent Stjerne bor med mor og far, men har det ikke så bra hjemme. På skolen sitter Utbrent Stjerne alene i friminuttene, og hun sier selv at hun ikke vet hvor hun hører hjemme. «Jeg har alltid vært en sånn ensom stjerne.» Hun prater bare med Kevin, men det Kevin sier er ikke alltid like hyggelig. Så en dag begynner en ny elev i klassen, Stjernestøv. Er dette en som Utbrent Stjerne kan stole på, eller har Stjernestøv mer enn nok med sin egen bagasje?

Forestillingen er del av det landsdekkende prosjektet «Den unge scene» (DUS). DUS jobber for å heve nivået på ungdomsteater i Norge. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster og konsepter for ungdom som fremføres av ungdom. DUS ble opprettet i 2004, og er nå i gang med den tiende prosjektrunden.

Ungdom i alderen 13 til 19 år lager forestillinger basert på nyskrevne tekster eller konsepter laget for aldersgruppa. Siden oppstarten har DUS fått fram 42 nye tekster og konsepter. Ca 80 ungdomsgrupper fordelt over hele landet lager forestillinger av tekstene i hver runde. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner og en landsdekkende festival på Det Norske Teatret i Oslo for utvalgte grupper. Les mer om DUS på dus.as.

Vilde Røgebergs «Lillebjørn» var vinneren av årets DUS Scenetekstkonkurranse for ungdom. Forestillingen på Moss kulturhus er Teaterskolen 3’s lokale premiere. Her får elleve 8.- og 9.klassinger vise frem hva de har jobbet med ukentlig siden oppstarten av skoleåret.

Helgen 10.-12.februar skal Teaterskolen 3 delta på den regionale DUS-festivalen i Østfold, på Østfold Internasjonale Teater.

Det er seks roller i stykket. Gruppa veksler gjennom forestillingen på hvem som spiller rollene Utbrent Stjerne og Stjernestøv.

De som er med:

Skuespillere: Andrea Gran Hagen, Celine Falleth, Emil Næsgaard, Jessica Myhre Erlandsson, Lilli Johanne Hetmann, Morec D’Angelic, Shima Majambere, Venus Ariapoor, Wilma Wang-Olsen.

Regi & produksjon: Kari Jenseg

Regiassistent & inspisient: Mina Fellungstad Nango

DUS-veileder: Kornelia Melsæter

Vi understreker at dette er en forestilling for ungdom, grunnet alvorlig og vanskelig tematikk. Selv om forestillingen ikke går i detaljer, kan det dukke opp spørsmål om tematikken i kjølvannet av forestillingen.

Trenger du noen å snakke med? Du kan kontakte alarmtelefonen hvis du blir slått, truet, utsatt for seksuelle overgrep, eller av andre grunner ikke føler deg trygg. Du kan også ringe hvis dette skjer med noen du kjenner. Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111 eller chat på 116111.no