Torsdag 3. des Kl. 19:00

VARIGHET: 1 time og 30 minutter
ARRANGØR: Moss Kulturhus

Messias – Det Norske Blåseensemble

Tradisjonen tro spiller Det Norske Blåseensemble et sakralt verk i førjulstiden. 2020 har vært et spesielt utfordrende år, som har preget oss alle. Vi ønsker derfor så godt det lar seg gjøre å holde våre tradisjoner ved like. I 260 år har Georg Friedrich Händel sitt mest kjente verk Messias beriket sitt publikum. Stykket var banebrytende i sin samtid, og det er et verk med tidløs kvalitet. Vanligvis ville Det Norske Blåseensemble spilt dette verket i sin helhet med kor, men dette lar seg simpelthen ikke gjøre i år. Denne konserten er derfor Covid-tilpasset. Sammen med fantastiske solister byr Blåseensemblet på en drøy time med høydepunkter fra Messias.

Händels Messias er ingen konkret historiefortelling, i tradisjonell forstand. Kong Jakobs bibel er utgangspunktet, og har en rekke utdrag derfra om Jesus sin tilbakekomst. Librettoen er tydelig nummerert, og det er enkelt å følge med og orientere seg i de vakre tekstene. I år har Det Norske Blåseensemblet med seg fire gnistrende solister. Berit Nordbakken, Melis Jaatinen, Eirik Grøtvedt og Alexander Nohr er hver for seg særdeles begavede musikere, som sammen setter en perfekt ramme rundt årets versjon av Messias.

Händels Messias er en intens opplevelse, der tekst og musikk spiller to sammensveisede hovedroller. La det gode skje – sammen med Det Norske Blåseensemble.