Tirsdag 28. mar Kl. 19:00

HVOR: Moss Kirke
VARIGHET: Forventet varighet: 1 time og 10 minutter
ARRANGØR: Det Norske Blåseensemble

BARN: Gratis (med billett)
MEDLEM: 325,-
(Medlemmer av DNBes venneforening)

Forestillingene starter presis.

Barene åpner 1 time før forestillingen starter. Vi selger drikke og snacks. Medbrakt er ikke tillatt. Vær ute i god tid for å inngå kø.

Det er ubetjent garderobe i foaje.

Rabatterte billetter er kun gyldig ved fremvisning av moderasjonsbevis.

Kjøpte billetter refunderes ikke.

For rullestolplass kontakt oss på post@mosskulturhus.no

Mozarts Requiem

Det Norske Blåseensemble presenterer Mozarts Requiem

Mozarts mektige rekviem fremført av Det Norske Blåseensemble og fire solister. Kor og dansere er fra Østfolds musikklinjer. Her skal det godt gjøres å ikke få gåsehud!

En udødelig dødsmesse
Mozart er allerede syk når han får bestilling på en dødsmesse fra en anonym oppdragsgiver. Mens arbeidet går fremover, blir Mozart stadig dårligere. Han er redd det er hans egen dødsmesse han skriver, og han dør før verket er ferdig, bare 35 år gammel. Rekviemet fullføres av en av elevene hans. Likevel har det blitt en av Mozarts mest populære komposisjoner, og du har garantert hørt deler i både film og reklame. De mystiske omstendighetene har også gjort det til et av musikkhistoriens mest myteomspunne verk.

Fullt ensemble, fire solister, kor og dansere
På denne konserten får du hele Mozarts mektige rekviem skreddersydd til Det Norske Blåseensemble av deres egen Stian Aareskjold. Ensemblet gjestes av fire fantastiske sangsolister. Koret i Halden og Moss vil bestå av musikklinjekoret fra Kirkeparken videregående skole med et dryss elever fra Halden videregående skole. Sarpsborg får høre Greåker skolekor. Kirkeparken stiller også med dansere, som vil gjøre dette til en stor opplevelse for både øyne og ører. Dirigent er britiske Graham Ross.

Medvirkende:

Ebba Rydh Alt
Mezzosopranen Ebba Rydh er en erfaren solist og ensemblesanger. Hun gikk ut av Statens Operahøgskole i 2003, og har siden da sunget i vokalensemblet Nordic Voices. Ensemblet har turnert verden over og gitt ut en rekke innspillinger, som har vært nominert til Spellemannsprisen. Ebba har også vært solist på flere innspillinger blant annet med BIT20 med musikk av Sverre Ruben Gjertsen. I 2020 startet Ebba barokkensemblet Akantus Ensemble.

Lars Johansson Brissman Bass
Den svenske barytonen Lars Johansson Brissman har et bredt repertoar som opera- og konsertsanger. På operascenen har han gjort operaer fra tidlig 1600-tallet, via Händel, Mozart, Puccini og Wagner opp til samtidsoperaer av Philip Glass, Carl Unander-Scharin og Ståle Kleiberg. Listen over samarbeid med verdenskjente dirigenter er lang. Som en ettertraktet konsertsanger, er Lars ofte å se i konserthus og på festivaler i Europa, USA og Asia. Han har studert den Kungliga Musikhögskolan og ved Operahögskolan. Hans har blant annet fått den prestisjefylte Kungliga Musikalska Akademiens pris.

Tone Elisabeth Braaten Sopran
Sopranen Tone Elisabeth Braaten har gjort flere store roller hos Den Norske Opera & Ballett, sunget med kjente orkestre i inn-og utland, og gitt ut en rekke plater. Hun har blant annet sunget hovedrollene i Mozarts opera Idomeneo i Japan. I tillegg til å være en etablert solist har Tone også sunget i forskjellige kor og ensembler i flere år, blant annet Det Norske Solistkor. Tone er en av grunnleggerne av vokalsekstetten Nordic Voices, som har vært nominert til Spellemannsprisen flere ganger. I 2020 turnerte hun med gruppen i USA.

William Wallace Tenor
Tenoren William Wallace vant London Handel Singing Competition i 2016. Det ble startskuddet på en stor karriere. Han har gjort en flere roller i noen av de mest kjente operaene, som Styrmann i Den flyvende Hollender, Grimoaldo i Händels Rodelinda og Tamino i Tryllefløyten. William har jobbet med fremtredende dirigenter og har et omfattende oratorium- og konsertrepertoar. Han har også gjort to opptredener på BBC Radio 3s In Tune.

Graham Ross Dirigent
Graham Ross er en svært ettertraktet dirigent og en komponist med et meget bredt repertoar. Det har resultert I en rekke samarbeid med blant annet London Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, Orchestra of the Age of Enlightenment, BBC Singers, BBC Concert Orchestra, Aurora Orchestra og Australian Chamber Orchestra. Som 25-åring debuterte han med BBC Proms og Glyndebourne, og han har dirigert og spilt inn mange verdenspremierer inkludert James MacMillan, Judith Bingham, Giles Swayne, Vaughan Williams, Imogen Holst, Nico Muhly, Brett Dean, Lydia Kakabadse og Matthew Martin. Graham studerte musikk ved Clare College i Cambridge og dirigering ved Royal College of Music i London. I dag er han også direktør for Music and Fellow of Clare College og medgründer og dirigent for The Dmitri Ensemble.

Det Norske Blåseensemble
Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734, tar Blåseensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang, og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.