Torsdag 13. jan Kl. 19:00

ARRANGØR: Det Norske Blåseensemble

BARN: gratis
MEDLEM: 275,-
(Prisen gjelder medlemmer i Det Norske Blåseensembles venneforening)
ABONNEMENT: 990,-

Forestillingene starter presis. Dørene til salen åpner som regel 20 minutter før forestillingens start.

Baren åpner 1 time før forestillingen starter. Vær ute i god tid for å unngå kø.

Nyttårskonsert med Det Norske Blåseensemble og gjester

Start året med et skikkelig smell! Det Norske Blåaseensemble inviterer tradisjonen tro til en feststemt nyttårskonsert med fullt orkester og spennende gjester.

Årets solist er den fantastiske sopranen Ingeborg Gillebo, som har sunget seg til scener som Metropolitan Opera i New York og roller som Cherubino i Figaros Bryllup ved Den Norske Opera og Ballett. Du får også gleden av å oppleve 12 år gamle Arian Amundsen Borgaas på klarinett. Et ungt talent fra Moss. Konserten dirigeres av energiske og anerkjente Peter Szilvay.

Klassiske orkesterstykker og flotte arier

Årets program tar deg med på en musikalsk reise, som kanskje ikke så overraskende vil starte i Wien. Du får høre klassiske orkesterstykker og flotte arier fra operaer og operetter. Det blir selvfølgelig også tid til prikken (eller skal vi si korken) over i-en på enhver nyttårskonsert – de populære ekstranumrene Radetzky marsj og Champagnegaloppen. Velkommen til en nydelig start på det nye året!

Ingeborg Gillebo

Ingeborg Gillebo studerte ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København. I august 2011 vant hun 2. plass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse og i juni 2015 representerte hun Norge i verdens største sangkonkurranse; BBC Cardiff Singer of the World. Hun gjorde sin operadebut på Det Kongelige Teater i København som Margret i «Wozzeck». Kort tid etter gjorde hun sin debut på Den Norske Opera som Cherubino i «Figaros bryllup». Siden har hun opptrådt ved en rekke ledende operahus og festivaler, som Metropolitan Opera i New York, Opernhaus Zürich, Theater an der Wien, Théâtre du Capitole de Toulouse, Opéra Royal de Versailles og Richard Wagners egen festival, Bayreuth Festivalen.

Gillebo er en meget etterspurt konsertsangerinne, og blant høydepunktene er en konsert til ære for Placido Domingo i Amsterdam, opptreden på den årlig Richard Tucker-gallaen i Carnegie Hall i New York og konserter med orkestre som Berliner Philharmoniker, Birmingham Symphony Orchestra, Orchestre de Chambre de Paris og Camerata Salzburg. Hun har samarbeidet med dirigenter som James Levine, Marc Minkowski, Andris Nelsons, sir Robert Norrington, Vasily Petrenko og sir Simon Rattle.

Arian Amundsen Borgaas

12 år gamle Arian Amundsen Borgaas har spilt klarinett halve livet. Han begynte på trommer i Jeløy Musikkorps, før han et halvt år senere startet å spille klarinett på kulturskolen i Moss. Klarinetten ble valgt fordi han ville spille melodier. Arian spiller fremdeles både i korpset og på kulturskolen. Målet hans med musikken er å se hvor god han kan bli. Han er litt nervøs for konserten, men tror det kommer til å bli kult.

Peter Szilvay

Peter Szilvay er en energisk og karismatisk dirigent. Han er en av et økende antall allsidige dirigenter som har lært faget sitt fra innsiden av orkesteret. Etter å ha startet karrieren som profesjonell fiolinist, ble Szilvay assisterende dirigent for Mariss Jansons i Oslo Filharmonien, før han fortsatte i samme stilling for Stavanger Symfoniorkester. Han har siden dette dirigert en rekke berømte ensembler, inkludert St Petersburg Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France og Det Kongelige Kapel (the Royal Danish Orchestra). Her i hjemlandet har han jobbet med blant annet Kringkastingsorkesteret (KORK), Det Norske Kammerorkester, Arktisk Filharmoni, Bergen Filharmoniske Orkester samt Trondheim og Kristiansand Symfoniorkester.

Szilvay er en erfaren operadirigent, og har ledet produksjoner ved Den Norske Opera, Nordnorsk Opera, Opera Sør og Mainfranken Theatre i Würzberg iTyskland. I 2011 ble Szilvay anerkjent for sitt arbeid med samtidsmusikk, da Forbundet av Norske Komponister tildelte ham deres kunstnerpris. Han har dirigert over 160 urfremføringer og spilt inn ny musikk sammen med blant annet Oslo Filharmonien og KORK.

Det Norske Blåseensemble

Det varierte programmet gjør Det Norske Blåseensemble (DNBE) spennende for de fleste musikkelskere. Med røtter tilbake til 1734, kan DNBE skryte av å være Norges eldste orkester i kontinuerlig drift. Hele orkesteret består av 24 profesjonelle musikere med base i Halden.

DNBE blåser gjerne nytt liv i velkjente verk fra de tidligere periodene, men gjør også årlige jazz- og showproduksjoner. Et av satsingsområdene er sanntidsmusikk – improvisert musikk på klassiske premisser. Uansett sjanger setter orkesteret pris på et godt samarbeid. Med lokale aktører så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.