Søndag 24. okt Kl. 19:00

VARIGHET: 1 time og 10 minutter
ARRANGØR: Moss Kulturhus

Østerlide

«Hvor kommer du fra? Hva er din musikk?»

Gitarist Andreas Haddeland ble svar skyldig da han fikk disse spørsmålene av sin mangeårige kollega, den samiske musikeren Ulla Pirttijärvi. Med ønske om å finne tilbake til egne røtter begynte han, sammen med folkesanger Liv Ulvik og perkusjonist Ulrik Ibsen Thorsrud, å forske i melodier og historier fra den norske folkemusikktradisjonen. Sammen har de funnet fram til et uttrykk som kler folkemelodiene i nye drakter, av florlette, såre, lyse, mørke, sterke og røffe fabrikater. I åpne musikalske landskap eller trange, klaustrofobiske musikalske rom bæres lytteren alltid videre av de uslitelige og tidløse folkemelodiene som er formet og slipt gjennom århundrene.

Se liveopptak fra Sentralen HER

«Stemmen til Liv Ulvik er solen. Og den er snøen. Det er sakralt, og hun har en sakral tilstedeværelse i måten hun viser oss tonene. Og hun er søkende. Søkende etter nye måter å finne fram klanger i seg selv. Og faktisk litt overnaturlig i måten hun framfører dem på. Jeg blir nummen i kroppen når jeg hører den første salmen på plata, og kjenner at jeg griper etter noen romantiske formuleringer. Men dette er ikke bare Liv Ulviks plate. Når du lytter til den, forstår du det ganske raskt. For de to andre musikerne er også sterkt til stede. sterkt, men ikke markant, for de er alt annet en brautende. Ofte spiller de lett og lytter seg fram til overtoner, små nyanser, alltid i solidaritet til lydbildet som maner seg fram. Aldri kjedelig, alltid overraskende og originalt. Men selv om de ofte er luftig til stede, gir de også enkelte ganger motstand på røff måte. Røff og elegant.»

(Kjetil Bjørgan – Folkemusikk)

Liv Ulvik – vokal, Andreas Haddeland – gitarer, Ulrik Ibsen Thorsrud – slagverk

Konserten er støttet av Norsk kulturråd, og FFUK