Torsdag 9. feb Kl. 19:00

MEDLEM: 240,-
(av Moss Jazzklubb)
Konserten starter presis.

Barene åpner 1 time før forestillingen starter. Vi selger drikke og snacks. Medbrakt er ikke tillatt. Vær ute i god tid for å inngå kø.

Det er ubetjent garderobe i foaje.

Rabatterte billetter er kun gyldig ved fremvisning av moderasjonsbevis.

Kjøpte billetter refunderes ikke.

For rullestolplass kontakt oss på post@mosskulturhus.no

Roraima – Kryssover Jazzfest Moss

Det prisbelønnede musikkverket Roraima av bassist og komponist Sigurd Hole ble skrevet som et bestillingsverk til festivalen Oslo World i 2020. I februar 2022 ble verket gikk ut på plate til strålende mottakelser i både norske og utenlandske medier som The New York Times, Aftenposten og Dag og Tid, og samme år vant albumet den prestisjetunge tyske kritikerprisen «German Music Critic´s Award».

Roraima ble laget som en respons på Oslo Worlds festivaltema i 2020 – solidaritet – med ønske om å utvide solidaritsbegrepet til å gjelde ikke bare mellom mennesker, men til å gjelde også mellom mennesket og naturen. Verket setter søkelys på temaer som naturmangfold og økologisk sårbarhet og henter sin inspirasjon fra lyden av regnskogen i Amazonas, og fra Yanomami-folkets skapelsesberetning som beskrevet av shaman Davi Kopenawa i boken The Falling Sky. Et annet viktig aspekt av verket er samspill med feltopptak fra regnskogen av blant andre den amerikanske lydbildeøkologen Bernie Krause.

Musikken har en sterk melodisk åre som flyter gjennom verket lik en elv gjennom regnskogen. Verkets hovedtema bygger på en enkel melodifrase sunget av den rødnebbede tukanen, en utrydningstruet fugleart som lever blant annet i Yanomami-folkets områder i Amazonas. Tre enkle toner gir grobunn for en hel regnskog av fortryllende vakker musikk som både feirer naturens lyder – og samtidig bærer på en stor sorg over at disse lydene sakte svinner hen.

Albumets booklet inneholder også flere tekster av den økonomiske antropologen Jason Hickel, forfatter av boken Less is More som ble kåret til en av årets bøker 2020 i tidsskriftet Financial Times. I følge Hickel trenger vi en fullstendig omstrukturering av verdensøkonomien for å bringe den, og oss, i balanse med naturen. I dette mener han videre at urfolks økologiske visdom bør lyttes til, noe som også påpekes av FNs klimapanel.

Med sitt mangefasetterte innhold blir Roraima et sterkt og bevegende musikkverk som fremfor alt handler om håp. Håp om at det kan finnes en vei videre hvor menneskeheten blir en mer ydmyk del av det store orkesteret som er vår levende planet.

MEDVIRKENDE
Trygve Seim (saksofoner)
Frode Haltli (akkordeon)
Helga Myhr (hardingfele/vokal)