Tirsdag 15. sep Kl. 19:00

ARRANGØR: Nonstop Internasjonale Teaterfestival

Skaut

I SKAUT fokuserer koreograf Hallgrim Hansegård og fem medskapende kvinnelige dansere på tematikken rundt tildekking og avdekking. I Norge har skautet blitt brukt til å både kontrollere og søke frihet. Kan norsk kles- og bevegelsestradisjoner gi et nytt perspektiv til dagens bruk av hijab? Sammen vurdere danserne om det er noe kvinnelig og mannlig i dansen, og hva skjer med kjønnsrollene i den norske folkedansen når kvinner i 2020 får spille begge roller.

Finnes det noe kvinnelig og mandig i dansen, og hva skjer med kjønnsrollene i den norske folkedansen når kvinnen i 2020 får spille begge roller og ta de heftigeste «karstykka»?

FRIKAR er et dansekompani stiftet av Hallgrim Hansegård i 2006 som holder til i Valdres. Kompaniet kombinerer samtidsdans med norske tradisjoner og er det ledende dansekompaniet i sin sjanger for dette. Siden oppstarten har kompaniet turnert i 32 land og har mottatt mange gode kritikker i både nasjonale og internasjonale tidsskrift.

Koreograf: Hallgrim Hansegård
Komponist: Erlend Apneseth Trio
Dramaturg: Celestine Hennermann
Kostymedesign: Inger Stinnerbom
Lysdesign: Gard Gitlestad
Medskapande dansarar: Anita Vika Langødegård, Sara Enger Larsen, Sigyn Åsa Sætereng, Nora Svenning, Ornilia Percia Ubisse.

Foto: Hallgrim Hansegård

Framsyninga er samprodusert med Beaivvas Samiske Nasjonalteater og Bærum kulturhus. Ho er støtta av Kulturrådet, Fritt Ord, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk Tipping, Eckbos Legat, Oppland/Innlandet fylkeskommune, Valdres Natur- og Kulturpark.