Lørdag 11. feb Kl. 19:00

VARIGHET: Forventet varighet: 1 time og 10 minutter
ARRANGØR: Kryssover Jazzfest Moss

BARN: Gratis (med billett)
MEDLEM: 325,-
(Medlemmer av DNBes venneforening)

Forestillingene starter presis.

Barene åpner 1 time før forestillingen starter. Vi selger drikke og snacks. Medbrakt er ikke tillatt. Vær ute i god tid for å inngå kø.

Det er ubetjent garderobe i foaje.

Rabatterte billetter er kun gyldig ved fremvisning av moderasjonsbevis.

Kjøpte billetter refunderes ikke.

For rullestolplass kontakt oss på post@mosskulturhus.no

Sketches of Miles med Theo Croker Quartet og Det Norske Blåseensemble – Kryssover Jazzfest Moss

Det Norske Blåseensemble presenterer Sketches of Miles med Theo Croker Quartet

Den ikoniske musikken til Miles Davis fremført av Det Norske Blåseensemble og Theo Croker Quartet. Er du glad i jazz, kommer du til å elske denne konserten.

Moderne jazz i orkestrale arrangementer
Miles Davis er kjent som det største geniet jazzen noensinne har sett. På denne konserten gjenskapes den ikoniske musikken hans fra samarbeidet med Gil Evans. Her får du elementer fra moderne jazz, smakfullt sammensatt i orkestrale arrangementer av Magnus Lindgren og Hans Ek. Alt mesterlig fremført av Det Norske Blåseensemble og Theo Croker Quartet.

Musikere fra øverste hylle
Å fylle skoene til Miles Davis krever sin trompetist. Det er Theo Croker, som har rukket å bli en av de mest respekterte jazzmusikerne i sin generasjon. Resten av kvartetten består også utelukkende av fantastiske musikere som har spilt med alle de store innen jazzen. Når de nå slår sammen kreftene med den musikalske tyngden til Det Norske Blåseensemble, kan du se frem til noe helst spesielt. Dirigent er Magnus Lindgren.

Medvirkende:

Om prosjektet
Sketches of Miles er et samarbeidsprosjekt med plateselskapet og managementet ACT/Tambour i Tyskland, som utviklet dette programmet i samarbeid med Berliner Philharmoniker. Det ble fremført live i Berlin i november 2021, og siden også gitt ut på CD. ACT/Tambour ønsket å turnere mer med prosjektet, og inviterte Det Norske Blåseensemble med på laget. De første konsertene spilles i Norge mens det planlegges en turné i Tyskland.

Theo Croker Trompetist
Trompetisten Theo Croker er Grammy-nominert komponist, produsent og en ettertraktet multiinstrumentalist. Han mikser moderne beats, R&B, og space-funk med mer tradisjonelle uttrykk og ulike stilarter for å skape et unikt musikalsk sound. Dette gjør han til en av de mest spennende navnene på den amerikanske jazzscenen for øyeblikket. Theo slo igjennom for alvor i 2014 med sine bidrag på Dee Dee Bridgewatersalbum Afro Physicist. To år etter kom soloalbumet Escape Velocity, og i 2019 fikk han internasjonal oppmerksomhet for sitt andre album. Sammen med bandet sitt bestående av Mike King (tangenter/piano), Eric Wheeler (bass), og Shekwaga Ode (trommer) har han turnert store deler av verden. I 2020 trakk Theo seg derimot tilbake for å arbeide med sitt sjette soloalbum, og høsten 2021 kom BLK2LIFE || A FUTURE PAST ut til svært god mottakelse.

Magnus Lindgren dirigent
Som solist på fløyte, klarinett og tenor saxofon, dirigent, arrangør og komponist har Magnus jobbet med flere av de store orkestrene i Sverige og internasjonalt. Han har også samarbeidet med blant annet Herbie Hancock, Gregory Porter, Bobby McFerrin og David Foster. Den store mengden verk han arrangerer og komponerer for orkester og storband, og som spillende dirigent gjør han unik på den europeiske jazzscenen.  Magnus er drevet av sitt ønske om å utvide sitt musikalske rammeverk. Han improviserer og leker seg innenfor forskjellige sjangre, alltid med jazzen i kjernen av arbeidet. Magnus er nominert i 3 kategorier til Grammy Awards 2023.

Det Norske Blåseensemble
Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734, tar Blåseensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang, og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale kor, solister og dirigenter.