Søndag 13. sep Kl. 19:00

ARRANGØR: Nonstopfestivalen

Solaris Korrigert

Heddaprisvinnende kunststykke av en forestilling

Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig gjestet i fjor NonStopFestivalen med deres trollbindende tolkning av Haugtussa. Den rocka forestillingen vakte så stor begeistring blant publikum at det ble bestemt der og da at duoen måtte komme tilbake i år med Solaris korrigert, en dystopisk verden som undersøker hva fremtiden kan si om oss selv.

I denne forestillingen er framtidsspråket er satt sammen av flere språk, ingen av dem er plassert geografisk langt fra stedet Siddy Stavgersand. Det er en hybrid av stavangerdialekt, skotsk, engelsk, nederlandsk, dansk og gammelnorsk, kanskje vokst frem gjennom flernasjonale samarbeid i oljeindustrien. Hovedkarakteren «Aig» er i ferd med å flytte under havoverflaten, til tørrlagte oljebrønner.

Han jobber med teknologi, rør, slanger og hydraulikk, mens verden rundt i stadig økende grad blir oversatt til digitale speilbilder. Det minner om trekk vi ser rundt oss i dag, der både jobb, offentlighet og sosial kontakt stadig flytter over i virtuelle rom. «Aig»-personen forteller om arbeidsoppgaver, tanker og drømmer fra dagliglivet slik de fremstår i 2480. Og om kjærlighet til teknologi, teknologi som har sitt grunnlag fra både en gammel og en ny verden.

I teateroppsetningen Solaris Korrigert smelter lys, musikk, scenografi og tekst sammen til en opplevelse som ligger i grenselandet mellom teater og konsert.

Det tvinger oss til å tenke over spørsmål som hva vi holder på å gjøre med jorda vår, og hvor dette vil føre oss? Fascinerende fremtidsfabel – Dagbladet

En dystopi har sjelden vært mer fascinerende enn i «Solaris korrigert», som i Ane Dahl Torps visjon blir teaterkunst slik du aldri har sett før. – Dagsavisen

Det er et rått eksperiment som foregår: En gigantisk performance, der absolutt hele det tekniske apparatet er satt i sving, der scenografien er film, der bevegelsene er en pantomime mot en kunstig virkelighet, der musikken fyller hele teaterrommet som en totalkulisse. – VG

Av Øyvind Rimbereid