Lørdag 8. aug

VARIGHET: ca 90 min uten pause
ARRANGØR: Moss2020

«Soloppgangskonsert» med Trygve Skaug

Trygve Skaug har mye på hjertet. Og han har heldigvis like mye inni det. Poeten, låtskriveren og vokalisten Trygve Skaug har #VerdensFinestePublikum. Og de blir stadig flere.

Grytidlig morgen, før solen har stått opp er han på plass i Nesparken, alene med sine gitarer og poesien. Han venter på deg med kaffe, te og en blinks til frokost. Sammen med musikken, poesien og historiene møter dere soloppgangen i Nesparken. Dette blir definisjonen på stemningsfullt.

Trygve Skaug er en stor formidler og fremkaller latter så vel som tårer. En varme og tilstedeværelse av de sjeldne. Musikken hans er blant den mest spilte på norsk radio over flere år, og sangene har ligget tilsammen over 200 uker på NRKs lister. Som forfatter har han gitt ut fem diktsamlinger, og har vært landets mestselgende lyriker over de siste tre årene, i tillegg til å være en av de mest delte poetene på sosiale medier. Selv med 130.000 følgere på nettet tør han å stille spørsmålstegn ved hvor han egentlig skal.

I 2017 slapp han første del av en triologi hvor hver diktsamling er knyttet til musikk, med boka «Den siste» og albumet «Sanger du skal få når jeg dør». Et album som blant annet ble belønnet med Spellemann-nominasjon.

Det er duket for nok en stor turné når han på nyåret 2020 slipper det andre bok-/plateprosjektet i triologien.
Diktsamlingen «Ikke slipp» og albumet «Sanger du skal få når du våkner»

beskriver han slik: «Det bærer preg av det jeg er mest opptatt av å skrive om nå: lyset i enden av folks tunneler. Eller kanskje litt tunnelturen i seg selv også. Jeg heier på de folka som tar jobben med å stå inni sånne tunneler med refleksvest på. De som heier folk frem og sier: – Hold ut, det er ikke langt igjen.

Eller som peker og sier: – Sett deg her og hvil litt.

Jeg har som mål at poesien og musikken min skal være sånn.»