Søndag 26. sep Kl. 19:15

STUDENT: 150,-
BARN: 150,-

Superkid

En hyllest til de som ser deg når alle andre svikter

Opplev Kingsford Siayors personlige historie om å velge mellom å redde seg selv eller sin lillebror.

Året er 1999, Nelson Mandela går av som president, euroen blir introdusert for verden, Judy Dench vinner Oscar for filmen Shakespeare in Love, og Britney Spears er nummer 1 på billboardlista med «Hit me baby one more time». Og i Tromsø sitter en tenåringsgutt på rommet sitt og drømmer seg bort til et helt annet sted.

Hvordan er det å være 14 år og bære på en hemmelighet? Og hvordan skal du klare å ta vare på lillebroren din når ingen tar vare på deg?

Superkid er en oppvekstskildring basert på skuespiller Kingsford Siayors egen historie, om året da han var 14 år. Manuset er utviklet av Siayor selv, i samarbeid med regissør Josette Bushell-Mingo og medregissør Cici Henriksen.

Forestillingen er et spark til et system som ikke funker. Men også en hyllest til de som stiller opp, når alle andre ser en annen vei.

Superkid er produsert av SPKRBOX i samarbeid med National Black Theatre of Sweden og Nationaltheatret. SPKRBOX står bak suksesser som Blokk til blokk, Linje 5 og SPKRBOX-festivalen, en festival for urban scenekunst. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Oslo kommune, Fond for utøvende kunstnere og Fritt Ord.

Regi: Josette Bushell-Mingo
Manus: Kingsford Siayor