Lørdag 13. jan Kl. 19:00


HVOR: Parkteatret
VARIGHET: Forventet varighet: 1 time og 45 minutter
ARRANGØR: Det Norske Blåseensemble


PRIS: 375,-
BARN: gratis
MEDLEM: 325,-
(av DNBes venneforening)

Forestillingen starter presis.

Barene åpner 1 time før forestillingen starter. Vi selger drikke og snacks. Medbrakt er ikke tillatt. Vær ute i god tid for å unngå kø.

Det er ubetjent garderobe i foaje.

Rabatterte billetter er kun gyldig ved fremvisning av moderasjonsbevis.

Kjøpte billetter refunderes ikke.

For rullestolplass kontakt oss på post@mosskulturhus.no


Billett

Nyttårskonsert med Blåseensemblet

Bli med når Det Norske Blåseensemble spretter champagnekorken i en lystig galopp for det nye året. Velkommen til konsert i tradisjonsrik nyttårsstil.

Same procedure as last year – men for en måte å starte det nye året på!

Tradisjonen tro inviterer Det Norske Blåseensemble til en feststemt nyttårskonsert. Publikum loves en kveld med sprudlende klassisk repertoar bestående av orkesterverk, overtyrer og solistnumre fra opera og operetter. Med seg har de en av Norges fremste sopraner, Caroline Wettergreen. Dirigent Christoffer Nobin syr hele konserten sammen og leder orkesteret med stø hånd. På konserten i Moss deltar det unge lokale musikktalentet Jens Karlsen Palm.17-åringen er kveldens solist på fiolin.

Medvirkende:

Lokal solist
Jens Karlsen Palm er 17 år gammel og fra Moss. Han har spilt fiolin siden han var fem år hos Helle Tennøe Andersen på kulturskolen. I løpet av sine over 12 år med fiolin har han vært med i ulike strykeorkestre i Mosse-området, deriblant Junior Strings, Varna unge solister, Mossestryket og prosjektorkesteret Østfold ungdomsorkester. Han er også elev ved talentutviklingsprogrammet på Norges musikkhøyskole, der han har Bjarne Magnus Jensen som lærer. Som solist har han tidligere spilt med både Østfold ungdomssymfoniorkester og Østfold symfoniorkester.

Solist
Caroline Wettergreen er en av Norges mest ettertraktede sangere. Hun debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2010, og jobber regelmessig ved operahus i Europa. De siste årene har hun debutert ved Opera de Paris, Wiener Staatsoper, Komische Oper Berlin, Bayerische Staatsoper München, Royal Opera House Covent Garden og Glyndebourne Festival Opera. Caroline har studert ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. I 2018 mottok Caroline det prestisjetunge Equinor Klassiske Musikkstipend.

Dirigent
Christoffer Nobin er en anerkjent skandinavisk dirigent med bakgrunn som klassisk sanger og komponist. Han er kjent for sin naturlige og inspirerende dirigentstil, og hans allsidighet innen ulike musikksjangre. Nobin har dirigert i flere land, inkludert Japan, Tyskland, Ungarn, Østerrike, England, Frankrike, Slovakia og USA. Han har diplom i orkesterdirigering fra Musikkonservatoriet i København og har jobbet med kjente dirigenter som Paavo Järvi, Louis Langrée og Pier Giorgio Morandi.

Han er også musikksjef og kunstnerisk leder for Nordisk Blåseensemble og underviser i dirigering ved Kungliga Musikkonservatoriet i Stockholm. Nobin er også kjent som en dyktig komponist og arrangør av orkestermusikk. Han har en bred musikalsk bakgrunn og har vært en viktig skikkelse innen musikkmiljøet i Skandinavia.

Det Norske Blåseensemble
Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter.