Kafé 67+

KAFÈ 67+ er en ny serie med kulturarrangementer for pensjonister på Samfunnshuset i samarbeid med den kulturelle spaserstokken. Arrangementene skal være gratis og vi åpner dørene en time før. Samfunnshuset vil være rigget som en hyggelig kafé hvor du kan treffe venner og kjøpe en kopp kaffe og noe og bite i før arrangementer starter.

Velkommen til KAFÉ 67+

PROGRAM:

22. november kl. 13:00 – Trylleshow med Davido

Tryllekunstneren Davido – Bjørn David Fevåg – er en levende legende i det magiske miljøet og holder fortsatt koken med sine utrolige show. Kjent fra TV og opptrådt i inn- og utland. Davido har som eneste nordmann tidligere vært to ganger verdensmester i trylling, både i Manipulasjon (fingerferdighetstrylling) og Scenemagi. Tidligere har han vært i Guinness Rekordbok som verdens raskeste tryllekunstner med 64 triks utført på 4 minutter.

Davido har jobbet som tryllekunstner i over 40 år og har i årenes løp holdt tusenvis av forestillinger over hele landet.

I tillegg til egne show hjelper Davido unge magikere som mentor, og instruerer og leier ut rekvisitter til andres produksjoner. Som for eksempel Kaptein Rødskjegg som ofte legger inn triks i sine show i Nesparken –  instruert av Davido.

 

————————————————————————————————–

GJENNOMFØRTE ARRANGEMENTER:

4. oktober kl. 13:00 – Svorske perler og røverhistorier

– med Sturla Berg-Johansen, Torbjørn Kvamme og Yeisy Rojas.

Sturla Berg-Johansen er mest kjent som komiker og programleder på TV. Men sang og tekstformidling er noe som står hans hjerte nært.

Han har samarbeidet med pianisten Torbjørn Kvamme siden 2014. Torbjørn jobber som frilansmusiker med forskjellige artister, men har også vært programleder i NRKs Julemorgen.

Med seg har de den fremadstormende kubanske fiolinisten Yeisy Rojas, tidligere fiolinist i Operaen og Nasjonalballetten i Havanna, som gjorde suksess med egen kvintett på Serendipfestivalen i vinter, og har vært å høre med både livekonsert og intervju i NRK P2s Jungeltelegrafen og Verdensspeilet denne våren.

Prosjektet «Svorske perler og røverhistorier» har som mål å skape en varm og lun atmosfære, men også mye latter da det blant annet blir gjensyn med noen av de store revystjernene når Sturla imiterer blant andre Leif Juster, Rolv Wesenlund og Arve Opsahl.

Det blir altså konsert med humorinnslag, historier, dikt og ikke minst allsang. Et knippe kjente og kjære låter fra Erik Bye, Evert Taube, Povl Dissing, Odd Børretzen, Jan Eggum.

———————–

1. november kl. 13:00 – Anita Hegerland

Anita Hegerland er historisk i Norge med en unik karriere i særklasse, bla som Norges første millionselgende artist, og fremdeles Norges mestselgende soloartist på plate gjennom tidene i Norge. Hun feiret også sitt 50årsjubileum i internasjonal musikk rett før Coronaepidemien startet.

Anita lå øverst på hitlistene i Moss og Østfold da hun var liten og har ennå tusenvis av gamle fans der som fremdeles elsker henne. Hun er veldig glad i Østfold og spilte bla inn sin store hitsingel i 1980 som ung voksen hos Claes Neeb i Halden.

Hun har også opptrådt for rekordstore publikum to ganger på Allsang på Grensen med stor suksess, og på 80tallet hadde hun Calender Band fra Østfold med seg på turné i Norge i to år på over 250 konserter.

 https://youtu.be/Np7qn2gPRbQ

Anita Hegerland er en av våre få internasjonale artister og hennes største marked er fremdeles Tyskland der hun ennå er en stor og respektert stjerne og opptrer i de store tv-showene hvert år, som hun har gjort siden 1970.

———————-

30. august 2022 kl. 13:00 – MelodiMagi

Trond Akerø-Kleven er pianist, og sammen med saksofonist og fløytist Frøydis Grorud har han utviklet et konsertprosjekt som har fått navnet MelodiMagi. I MelodiMagi leker de to musikerne seg med kjente melodier som de tenker at på en magisk måte har festet seg i de fleste menneskers bevissthet og blitt til en del av historien. 

Frøydis og Trond funderer litt over hvordan enkelte melodier ser ut til å stå like støtt på egne ben uten å måtte ha med teksten for å være meningsbærende. Det er som om tonene i seg selv forteller historien. Dette synes de to musikerne har et snev av magi i seg, og de deler disse utvalgte melodiene med publikum gjennom korte introduksjoner og historier. 

—————–

7. juni 2022 kl. 13:00 – Benedicte Adrian og Torbjørn Kvamme

Benedicte Adrian har med seg Torbjørn Kvamme på piano, når hun gjester oss med konsert-serien «Vi Mimrer»

Benedicte representerte Norge i Melodi Grand Prix i 1984, og i 1992 satte hun opp den egenskrevne opera-musikalen “Which Witch» i London i samarbeide med Ingrid Bjørnov i Dollie de Luxe.

Benedicte har også vært dommer i Idol og sunget på Den Norske Opera. Det har blitt mange krumspring i løpet av 40 år som artist i inn- og utland. Benedicte var sist å se som deltager i “Camp Kulinaris” på TV3.

I «Vi Mimrer» får vi gjenhør med noen av de mest kjente sangene fra Dollie-tiden og «Which Witch», men det blir også klassiske «evergreens» som Vera Lynns “We´ll meet again» og Mary Hopkins «Those were the days». Sanger mange vil kjenne igjen og kanskje synge med på. Sanger Benedicte vokste opp med og som det knytter seg kjære minner til.

—————–

3. mai 2022 kl. 13:00 – Oda Krohg, bohemens prinsesse

Hun har vært død i snart hundre år, men enda vekker navnet hennes store følelser. For noen er hun en heltinne i kampen for like rettigheter for kvinner og menn, for andre er hun en rampete overklassedame som bare tenkte på sitt eget beste.

Ottilia Pauline Christine Lasson, datter av regjeringsadvokat Christian Lasson og Alexandra von Munthe af Morgenstierne var født i 1860.
Hun var en av de eldste i en søskenflokk på ti.

Oda ble gift med Jørgen Engelhart, som hadde gjort det skarpt i handel med is og trelast. Etter at Jørgen gikk konkurs, gikk Oda fra ham og flyttet for seg selv med de to barna, Sascha og Fredrik. Det hun gjorde ble sett på som helt uhørt, men Oda følte seg lurt, fordi mannen overhodet ikke hadde orientert henne om hvordan det sto til.

Seinere ble hun Christian Krohgs elev, hun ble sentral i bohembevegelsen og levde et uvanlig kvinneliv. Oda tok seg friheter. Men hvordan kunne hun være så modig? Kanskje det var fordi hun regnet seg som adelig, at hun var en Soltikoff. Mormor tilhørte den adelige familien, og reiste jevnlig fra Kristiania til Russland for å være ved hoffet i den store byen St. Petersburg. Denne stoltheten over å være annerledes og tilhøre adelen i Russland, var kanskje avgjørende når hun tok helt uvanlige beslutninger med hevet hode. En kvinne fra borgerskapet hadde ikke hatt den samme stoltheten, den samme følelsen av selvfølgelige rettigheter.

Det er svært forskjellige meninger om Odas malerier.

Aasta Hansteen, vår første kvinnelige maler, utdannet i Düsseldorf, ble malt av Oda. Hun sa: «Fru Oda Krohg har fullendt mitt portrett. Det er utmerket. Hun er en mester.»

I boka Kristianiabohemen (1994) skriver Halvor Fosli: ”Oda mangla kjensla av og viljen til å vere profesjonell målar, og hamna derfor i hovudsak i den kategorien som på engelsk heiter ”a Lady that paints” – det vil seie ei halvdilletantisk målarinne …”

Noen malerier blir vist i forestillingen, slik at publikum selv kan gjøre seg opp en mening.

Etter at Oda var død, ble det skriftlige materialet som fantes etter henne brent. Sitatene etter henne som blir brukt i forestillingen, stammer fra andre personers arkiver og trykte kilder.

————–