Kryssover Jazzfest Moss

Kryssoverfestival.

En Jazzfestival som kaller seg en kryssoverfestival tar naturligvis høyde for å vise en bredde og utvikling i jazzmusikken som kan skape diskusjon, glede, sinne eller kanskje til og med håp for fremtiden.

Kryssover eller det mer internasjonale crossover i musikksammenheng er betegnelse på en artist som “krysser grensen” mellom musikalske stiler, enten ved å blande stilarter eller ved å forsøke seg i en annen stil enn den hun/han vanligvis assosieres med.

Sjangerblanding har eksistert i alle tider og vi nevner i fleng, slavenes blanding av sine afrikanske rytmer med de hvite herrenes fascinasjon for klassisk europeisk musikk og marsjer, noe som resulterte i Ragtime.

Jazzen selv er jo en blanding av ragtime, blues, negro spirituals og matematikk.

Moss jazzfest er en jazzfestival hvor det legges vekt på artister som enten har sitt utspring i jazzen eller som har opphav i andre stilarter men blander disse med jazzens utrykk

Moss jazzfest har som målsetting å vise jazzens fortreffelighet og freidige innblanding i musikalske uttrykk fritt for grenser, dette med en tanke om å være med på å sørge for at artistenes bestrebelser for utvikling av sin musikk får plass i dagens festivalmarked og får gode muligheter for videreutvikling.

FESTIVALPROGRAM 2024

Torsdag 8. februar
19:00 Gurls & Trondheim jazzorkester – Samfunnshuset

Fredag 9. februar
12:00 Lunsjkonsert med Andreas Ulvo – Moss kirke
17:00 Kulturskolens jazzkonsert – Skarmyra kafé
19:00 Solveig Slettahjell Quartet – Moss Kirke

Lørdag 10. februar
14:00 Noriaki – Samfunnshuset
16:00 Hot Rod Double – Samfunnshuset
18:00 Ella meets Django – Samfunnshuset
21:00 Prima Vista Social Club – Verket scene

Grenseløs jazzmusikk av høyeste kvalitet
Kryssover Jazzfest Moss er en jazzfestival som arrangeres for femte gang i 2024. Festivalen startet i 2019, og er nå samarbeid mellom seks kjente kulturinstitusjoner i Moss; Moss Kulturhus, Arena Moss Kirke- og kultursenter, Moss Jazzklubb, Moss bluesklubb og Verket Scene . Målet er å gi publikummet sjangeroverskridende jazzmusikk av høyeste kvalitet, derfor også navnet Kryssover (crossover). Programmet kan inneholde både sanntidsmusikk, joik, blues, soul, elektronika og rock – alt ispedd jazz og levert av dyktige musikere fra inn- og utland.

Jazz for alle – uansett alder og musikksmak
Du trenger ikke være jazz-kjenner for å ha glede av Kryssover Jazzfest. Festivalen har et variert program og er til for alle som har lyst til å utfordre egen musikksmak. Enten du er barn eller voksen, glad i jazz eller bare glad i god musikk – velkommen til Kryssover Jazzfest Moss!